Mindre höförlust

Små hemmastall

Enkelt sätt att sköta utfodringen i stallet

Heinätin®-höautomat underlättar stallvardagen och lugnar oroliga hästmagar. Med automaten blir det lätt att sköta regelbunden utfodring av hästarna i hemmastall utan avlönad personal.

Fördelarna med en Heinätin:

– Heinätin gör vardagen (och fritiden!) smidigare och flexiblare för hästägare: automaten delar regelbundet ut hö till dina hästar precis när du vill.

– Heinätin är en hästmages bästa vän: med automaten kan du försäkra dig om tät höutfodring dygnet runt.

– Med Heinätin kan du vid sidan om dina övriga uppgifter i stallet ställa in individuella givor för varje häst. På så sätt kan du smidigt uträtta alla stallsysslor på en gång.

– Tidiga morgonväckningar och höutdelning till morgonhungriga hästar blir ett minne blott – Heinätin vaknar och delar ut höet åt dig.

– Heinätin-automaterna drar minimalt med ström.


Kontakta oss. Vi hjälper dig gärna att välja en lämplig Heinätin-modell.

 KUNDBERÄTTELSE 

Hälsa och livskvalitet – får såväl hästar som hästägare

Kati Susi, som driver islandshäststallet Koivurinteen Issikkatila, skaffade Heinätin-automater till sina sex islandshästar 2016, eftersom islandshästar är extremt effektiva när det kommer till foder, och deras midjor väller lätt ut om de får för mycket hö.

”Jag har alltid försökt sköta utfodringen av mina hästar så att de ges små högivor så många gånger som möjligt om dygnet”, berättar Kati. ”Tidigare var det ändå en utmaning att utföra tät och knapp utfodring i och med att mina hästar bor några kilometer bort från där jag själv bor”, fortsätter hon.


Den bästa lösningen för mig som hästägare

Tack vare att jag skaffade en Heinätin har det blivit enklare att sköta ruljansen i stallet och jag har mer fritid. Det som glatt Kati mest är ändå att hästarnas inre klocka nu har ställt om sig efter den regelbundna höutfodringen, och deras hälsa och livskvalitet lider inte längre av hunger som bränner i strupen.

”Heinätin-automaterna har varit den bästa lösningen för mig som hästägare”, säger Kati. ”Hästarna är nöjda och välmående – de har rentav blivit slankare tack vare de små, regelbundna givorna”, konstaterar hon.


Heinätin ger besparingar i pengar och tid

Heinätin-automaterna har också inneburit besparingar för Koivurinnestallet: Kati har räknat att investeringen i Heinätin-automater betalar sig själv på 16 månader bara i minskade resekostnader – för att inte tala om tidsåtgången.

”Heinätin-automaterna delar ut hö på kvällen, under natten och tidigt på morgonen. Numera sköter vi därför morgonsysslorna i stallet vid halv tio, och om kvällarna kan man åka hem därifrån redan långt innan kvällsnyheterna. Det underlättar vardagen enormt”, berättar Kati.