8

Terveyttä ja elämänlaatua – niin hevosille kuin tallinpitäjälle


Heinätin® heinäautomaatti, Kotitallin pitäjille, Asiakkaat kertovat by marika@hevoskeksinnot.fi, 11.5.2021
Koivurinteen Issikkatilaa pyörittävä Kati Leppälahti hankki Heinättimet kuudelle islanninhevoselleen vuonna 2016, sillä islanninhevoset ovat äärimmäisen tehokkaita rehunkäyttäjiä ja niiden vyötärölinja pullahtaa herkästi, jos heinää tarjoillaan liikaa.

”Olen aina pyrkinyt järjestämään hevosteni ruokinnan niin, että niille tarjoiltaisiin pieniä heinäannoksia mahdollisimman monta kertaa vuorokaudessa”, kertoo Kati. ”Aiemmin tiheän ja rajoitetun ruokinnan järjestäminen oli kuitenkin haastavaa, sillä hevoseni asuvat muutaman kilometrin päässä omasta kotipihastani”, jatkaa Kati.
 

Paras ratkaisu, minkä olen hevosenomistajana tehnyt

Heinättimien hankinnan myötä talliarjen pyöritys on helpottunut ja vapaa-aika lisääntynyt. Eniten iloa Katille on tuottanut kuitenkin se, että nyt hevosten sisäinen kello on virittynyt säännölliseen heinän mutusteluun, eikä ruokatorvea korventava nälkäpolte heikennä enää niiden terveyttä ja elämänlaatua.

”Heinättimet ovat olleet paras ratkaisu, minkä olen hevosenomistajana tehnyt”, toteaa Kati. ”Hevoset ovat tyytyväisiä ja hyvinvoivia – ja jopa hoikistuneita, kiitos pienten ja säännöllisten heinäannosten”, jatkaa Kati.

 
Heinätin tuo rahan- ja ajansäästöä

Heinättimet ovat tuoneet Koivurinteen tilalle myös säästöä, sillä Kati laski, että Heinätin-investointi maksoi itsensä takaisin 16 kuukaudessa pelkästään vähentyneinä matkakuluina – puhumattakaan ajansäästöstä.

”Heinättimet jakavat heinät illalla, yöllä ja varhain aamulla, joten nykyään meillä mennään aamutalliin puoli kymmeneksi ja illalla voidaan lähteä tallilta kotiin jo paljon ennen iltauutisia. Se helpottaa arkea valtavasti”, kertoo Kati.

Facebookista löydät Koivurinteen issikoiden tuoreet kuulumiset.

 
Haluatko sinäkin säästää tallikuluissa ja samalla varmistaa, että hevosesi saa heinää säännöllisesti? Ota meihin yhteyttä tästä, niin katsotaan yhdessä sinulle toimivin Heinätin-ratkaisu!

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Heinätin vähentää heinähävikkiä – Kokemuksia hevosten ruokintalaitteesta

Larva-Jussilan tilalla Etelä-Pohjanmaalla hevosten hyvinvointi on aina ollut prioriteetti numero yksi. Viime syksynä tallin omistaja Riikka Takaneva alkoi miettiä, miten tallin arkirutiineja voisi helpottaa hevosten hyvinvoinnista tinkimättä. Kotimainen Heinätin-heinäautomaatti p...

Mittatilauksena moderneihin karsinoihin

Ahvenanmaalainen kahdenkymmenenviiden karsinan Reco Equestrian -talli tarjoaa laadukkaat puitteet niin hevosille kuin ihmisillekin. Lokakuussa 2017 valmistunut talli on suunniteltu kilpahevosten vaativiin tarpeisiin ja rakennettu niin, että se on käytännöllinen ja esteettisesti m...

Heinätin® auttaa annostelemaan heinää yksilöllisemmin

Heinätin-heinäautomaatit poistivat Kpedu Kaustisen oppilaitoksen tallilta huolen hevosten liian pitkästä öisestä ruokintavälistä. Kpedu Kaustisen, eli entisen Kaustisen Raviopiston, oppilaitoksen tallilla iltatalli tehdään kello kuuteen mennessä. Seuraavan kerran valot sytytetää...