8

Kohti unelmia - Heinätin Sport TEAM


Yhteistyökumppanit, Blogi by katja@hevoskeksinnot.fi, 28.06.2021Tuemme rohkeasti unelmiaan tavoittelevia henkilöitä.

Alla esittäytyvät tukemamme urheilijat, jotka keskittyvät täysillä omaan tekemiseensä ja työskentelevät vahvalla pieteetillä tavoitteidensa saavuttamiseksi. Haluamme antaa tukemme samaa arvopohjaa jakaville henkilöille ja aikaa myöten inspiroitua heidän huikeista saavutuksistaan! 


Arvi Martikainen

Olen sanojeni mittainen nuori mies, joka on pienestä asti oppinut, että esteet on tehty ylitettäviksi, niin ratsastuksessa kuin elämässä muutoinkin. Olen Suomen nuorimpana yrityksen perustanut intohimoinen hevosmies, kiusaamisen aktiivinen vastustaja ja somevaikuttaja. Poika, joka ei saanut mitään ilmaiseksi, mutta mahdollisti uransa ratsastajana omalla työllään ja haluaa toimia esimerkkinä siitä, että mikä vain on mahdollista, jos sitä aidosti haluaa.

Kilpailen kenttäratsastuksessa omalla 8-vuotiaalla tammallani ”Sessalla” ja olemme hallitsevia Suomen mestareita ikäluokassamme. Kausi 2021 oli läpimurtomme. Nostimme tasomme 90 cm:n aluetasolta aina kansallisen CCN2* kärkeen. Saimme kunnian vastaanottaa SRL:n kenttäkomitealta ”vuoden tulokas”-kunniamaininnan sekä olimme kansallisessa rankingpisteytyksessä lajimme parhaat omassa ikäluokassamme.

Kauden 2022 päätavoitteemme on junioreiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut jotka ratsastetaan syyskuussa 2022 Norjan Starumissa.

Vaikka kulunut kausi oli tuloksellisesti hyvä, niin silti tuloksia tärkeämpää on matka kohti huippua. Pitää nauttia siitä kaikesta mitä hevosurheilu meille antaa ja tehdä omasta arjesta se oma unelma. Yksin tämän matkan taittaminen on mahdotonta, enkä olisi koskaan siihen ilman tukijoitani kyennyt.

En varmaan pysty koskaan tukijoitani tarpeeksi kiittämään, mutta seison enemmän kuin ylpeänä tämän kotimaisen perheyrityksen tiimissä. Sillä muistakaa: ESTEET ON TEHTY YLITETTÄVIKSI!


Blogi kuvitus


KIRSI KAINULAINEN  "KIRSI #31"

Olen Kirsi Kainulainen (35) Iisalmesta. Urheilulajinani on ratamoottoripyöräily eli Road Racing. Ajan SM-sarjaa kaudella 2021 STK 600cc luokassa ja Finnish Talent Racing Teamissa pyöränäni Yamaha R6.

Saavutuksiani:
SM ja PM pronssi 125cc.
EM paras kilpailusijoitus 6.
Alpe Adrian Europa -sarjan 7.
Sivuvaunuluokan MM kulta, hopea ja pronssi.
Kaksi SM hopeaa jääradan sivuvaunu luokasta.

Tämän kauden kilpailutavoitteenani on saavuttaa SM mitali 2021.


Road Racing kilpailuista

Road Racing on asfalttiradoilla ajettava laji, josta ei vauhtia puutu. Huippunopeus Yamaha R6 pyörälläni on noin 280 km/h – keskinopeus ratakierroksella vaihtelee 120-150 km/h välillä radasta riippuen.

Kilpailuviikonlopun toiminta käynnistyy normaalisti torstaina, jolloin saavumme varikolle. Varikkoboksissa / -teltassa on kaikki tarvittavat varusteet pyörän huoltotoimia varten. Varikkokokoonpanoon kuuluu myös kilpailijan ja huoltojoukkojen ”liikkuva koti” mukavuuksineen, joten kisaviikonloppu vietetään kaikkineen varikolla ja kilparadalla. Perjantaina on yleensä testipäivä ja lauantaina aika-ajot. Aika-ajojen nopeimman kierrosajan ajanut kuljettaja starttaa lähtöruudusta 1 jne. Lauantaina ajetaan myös ensimmäinen kisalähtö, joten päivä on täynnä toimintaa. Sunnuntain aloittaa ”Warm Up”, vapaa ”lämmittelyajo”, missä voi hakea vielä muutoksia pyörän säätöihin tarpeen mukaan. Viikonlopun kruunaa sunnuntain päälähtö, eli viikonlopun toinen virallinen kilpailulähtö.

Lue lisää Kirsistä ja hänen saavutuksistaan alla olevista linkeistä:

Maailman nopein naismoottoripyöräilijä

Suomeen ratamoottoripyöräilyn MM-hopeaa jo ennen kauden viimeistä starttia

Wikipedia / Kirsi Kainulainen


Blogi kuvitus

JUULI NORHA

Olen Juuli Norha, -09 syntynyt heppatyttö Sastamalasta. Ratsastusta olen harrastanut neljä vuotta . Olen kilpailuhenkinen ja halu kehittyä ratsastuksessa on kova. Ensimmäisen kilpaponini Niken sain 31.12.2019. Niken kanssa kilpailtiin viimekaudella rataesteillä 90cm ja kentässä starttasimme ensimmäisen harrasteen (Tällä kaudella 2021 kerettiin starttaamaan rataesteillä ensimmäinen 100cm ja kentässä harraste). Poni kuitenkin loukkasi itsensä kyseisissä kenttäkisoissa, jonka takia tämän kauden päätavoit, kenttäratsastuksen SM, valitettavasti jää tällä erää haaveeksi.
Toivotaan kuitenkin, että ensi vuonna olisi parempi onni.

Sain 19.4.2021 käyttööni Inga Mari Lehden omistaman pv-tamman Caipirinhan, tutummin Rinjan. Tämä on minulle aivan huippujuttu, koska ilman Rinjaa
minulla ei olisi tällä hetkellä hevosta millä valmentautua ja kilpailla . Lisäksi Rinja opettaa minulle paljon asioita ratsastuksesta, koska tamma on erittäin
taitava sekä esteillä että kouluratsastuksessa . Rinjan kanssa minulla on mahdollisuus oppia paremmaksi ratsastajaksi, joka varmasti auttaa minua
myös Niken kanssa. Tämän tamman kanssa meillä on lähtenyt kausi käyntiin aivan huipusti sekä este- että koulupuolella ja olemmekin saaneet sijoituksia esteiltä. Meidän ensimmäisestä yhteisestä koulukilpailusta tuli voitto.

Molempien hevosten kanssa olisi tarkoituksena kisata tänävuonna HIHS:in Amateur Tour:ssa . Toivottavasti pääsemme finaaliin. Rinjan kanssa lähitulevaisuuden tavoite on parantaa 100cm luokissa omaa ratsastusta ja meidän yhteistyötä, jotta voimme nousta seuraavalle tasolle. Käymme myös Rinjan kanssa kokeilemassa maastoesteitä. Katsotaan starttaammeko kokonaisen kenttäkilpailun.

Ensi kaudelle tavoitteenani ovat Niken kanssa ponien SM kisat kenttäratsastuksessa ja esteillä nousta kilpailemaan poni cup:ia.
Rinjan kanssa tavoitteet ovat 110cm luokissa ja kouluratsastuksessa tavoite on päästä starttaamaan helpon A:n ratoja.

Tuemme myös erilaisia yhdistyksiä ja muuta arvojemme mukaista toimintaa

Sport TEAMin lisäksi vuosien varrella olemme antaneet tukemme erilaisiin tarkoituksiin.
Olemme tukeneet esimerkiksi hypokoirakoulutusta sekä eläinsuojelutyötä.


Pieni ele, suuri merkitys

Vuonna 2018 tuimme 2017 syntyneen tsekinpaimenkoira Karan koulutusta hypokoiraksi.

Hypokoira on koira, joka ilmaisee diabeetikon sokerin vaihteluita, joten se on suuri tuki ja turva diabeetikolle.
Kara toimii perheessä, jossa äidillä sekä monisairaalla tyttärellä on diabetes. Heidän sokerin vaihtelut voivat olla hoidosta huolimatta erittäin suuret ja vaihtelut voivat käydä hyvin nopeasti.

Hypokoira ilmoittaa perheessä matalat sokerit sekä on itseoppinut ilmoittamaan myös ketoaineet.
Myös nopeat laskut Kara osaa ennakoida ja ilmoittaa omistajalleen.

Hypokoira voidaan opettaa erikseen myös tuomaan diabeetikolle jotakin määrätynlaista syömistä, mikäli diabeetikko siihen ei itse kykene hypon eli matalan verensokerin aikana.
Tätä taitoa Karan perheessä ei onneksi ole koskaan tarvittu.

Kara valmistui hypokoiraksi syksyllä 2019 ja on nyt menossa nyt 2021 kesällä/syksyllä tasotarkastukseen, joka tulee suorittaa virallisen statuksen ylläpitämiseksi.
Tasotarkastuksessa varmistetaan koiran yhteiskuntakelpoisuus sekä se, että se toimii edelleen työssään eli merkkaa sokerien vaihtelut, kuten pitää.

Meille Oy Equine Innovations Ltd:llä asia ei ollut suuri, mutta perheelle sitäkin suurempi ja näin pystyimme tukemaan tärkeää asiaa, joka helpottaa tätä perhettä toivottavasti vielä vuosia eteenäin.

Hypokoira Karan kuulumisia voit seurata Facebookissa: Kara hypon jäljillä ja Instagramissa: Karahyponjaljilla.

Blogi kuvitus


Oletko mukana sellaisessa toiminnassa, joka mielestäsi kaipaa tukea ja näkyvyyttä?
Kerro meille toiminnastanne ja katsotaan yhdessä miten voisimme olla avuksi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Luomisen tuska

Sanat tarkoittavat kaikille meille eri asioita ja sen vuoksi sanat eivät ole totta. Jos pohditaan sanaa luovuus, mitä se merkitsee juuri Sinulle? Tällä erää pohdiskelen blogissani luovuutta omassa työssäni ja mitä luovuus tarkoittaa minulle hevosalan toiminnassa. Oletko miettin...

Heinättimien Road Trip to America

Vuonna 2020 Heinättimiä matkasi ympäri Eurooppaa parantamaan hevosten ja omistajiensa arkea. Pääsimme toimittamaan muutaman laitteen myös rapakon taakse Amerikan Yhdysvaltoihin. Tämän kertainen blogitekstini kertookin Teille vaiherikkaasta Heinättimien retkestä Amerikkaan. Vuosi...

Teräslevystä Heinättimeksi

Haluamme olla läpinäkyvä ja luotettava toimija ja sen myötä avata Teille Heinättimen matkaa teräslevystä loppukäyttäjälle. Koko tuotantoprosessissa painotetaan ympäristövaikutuksien minimointia niin raaka-aineiden hankinnassa, kuljetuksissa kuin itse tuotannossakin. Myös tuott...