8

Teräslevystä Heinättimeksi


Heinätin® heinäautomaatti, Blogi by katja@hevoskeksinnot.fi, 10.5.2021

Haluamme olla läpinäkyvä ja luotettava toimija ja sen myötä avata Teille Heinättimen matkaa teräslevystä loppukäyttäjälle. Koko tuotantoprosessissa painotetaan ympäristövaikutuksien minimointia niin raaka-aineiden hankinnassa, kuljetuksissa kuin itse tuotannossakin. Myös tuotteen kotimaisuusaste halutaan maksimoida, koska vain siten meillä on omalta osaltamme mahdollisuus turvata teollisuuden ja työpaikkojen säilyminen Suomessa.


Matka alkaa Ruotsista

Heinättimet valmistetaan nykyisellään ferriittisestä ruostumattomasta teräksestä, jota valmistetaan Ruotsissa. Tämä materiaali on hyvä, koska sillä on kirkkaan ruostumattoman teräksen parhaat ominaisuudet kuten ruostevapaus ja lujuus, mutta materiaalin hinta pysyy samassa linjassa kuin pulverimaalattu teräs, joka taas ei kokemuksemme mukaan kestä kauniina tallien kovissa olosuhteissa.

Teräkset matkaavat levyinä Ruotsista sekarahtina Suomeen Ylöjärvelle, missä levyistä laserleikataan Heinättimien osat. Heinätin kaappien valmistusta suunniteltaessa otimme erityisesti huomioon sen, että kukin teräslevy voidaan hyödyntää kokonaisuudessaan. Näin levyhukkaa syntyy ainoastaan pieniä murusia asennusreikien porauksista, jotka nekin kierrätetään romumetallina.

Levyosien leikkaamisen jälkeen matka jatkuu saman alihankkijamme särmäyskoneen kautta omaan toimipisteeseemme Hämeenkyrön Pinsiöön. Tämä kuljettava matka on 7 km ja kuljetus tapahtuu kumipyörillä aina mahdollisimman monta lavaa kerrallaan.

Pinsiössä levyosat puhdistetaan huolellisesti ja ne kootaan käsityönä valmiiksi Heinättimiksi. Heinättimien pikkuosat kuten ruuvit ja popniitit ovat kaikki ruostumatonta terästä. Vetomutterit sekä ovien ja hyllylevyjen saranat ovat puolestaan sähkösinkittyä terästä.

Hyvän asiakaskokemuksen takaamiseksi Heinättimet toimitetaan Suomen alueen asiakkaillemme aina koottuina, jotta asiakkaamme voivat asentaa laitteet suoraan käyttöön ilman kokoamisvaihetta.

Heinättimiä toimitetaan loppukäyttäjille neljällä eri tavalla:

1. Asiakas noutaa laitteet toimipisteestämme itse ja asentaa ne itse käyttöön.
2. Laitteet lähetetään lavarahtina suoraan asiakkaan tallille itse asennettaviksi.
3. Asiakas tilaa meiltä Avaimet käteen -mallisen asennuspalvelun, jolloin Heinättimet matkaavat asentajiemme kyydissä suoraan asiakkaan tallille.
4. Ulkomaille Heinättimet lähetetään osina. Yhdelle lavalle voi näin pakata jopa kuusi Heinätin -pakkausta.

Blogi kuvitus 

Kaikkea ei ole mahdollista saada Suomesta

Heinättimissä on myös sähkökomponentteja, mitkä ostetaan mahdollisuuksien mukaan Suomesta tai vähintään suomalaisilta toimijoilta. Ohjauskeskusten kotelot valmistetaan Suomessa ja käyttämämme asennuskaapelit ovat kaikki myös kotimaista tuotantoa. Kaikkia komponentteja ei kuitenkaan ole saatavilla suomalaisvalmisteisina, joten tällaisia osia tilataan muun muassa Keski-Euroopasta ja Aasiasta. Viimeksi mainitut näyttelevät kokonaisuudesta enintään 10 %:n osaa.


Heinätin-heinäautomaatti kootaan ja asennetaan kotimaisin voimin

Heinättimien kokoonpanossa käytämme aina kotimaista ja mahdollisimman paikallista alihankintaa. Valitsemme alihankkijamme huolella ja yhtenä tärkeänä kriteerinä on muun muassa se, että yritykset pitävät huolta työntekijöidensä työturvallisuudesta ja työhyvinvoinnista.

Asennuskeikoilla työllistämme itsemme lisäksi muun muassa kevytyrittäjiä, joille pidetään kohdekohtaista koulutusta aina ennen töiden aloitusta. Jokainen asentajamme varmistaa omalta osaltaan, että karsinoihin ei tiputella Heinättimien kiinnityksissä käytettäviä ruuveja eikä tallitiloihin jätetä hevosille haitallisia pieniäkään roskia tai muita esineitä. Annamme työllemme aina täyden takuun ja vahinkojen varalle löytyy kattava vakuutusturva.


Uudet toimitilat ja muita toimia

Uudet toimitilamme valmistuivat kesällä 2020, missä emme käytä fossiilisia polttoaineita lämmitykseen ja esimerkiksi kaikki valaistus on tehty ledeillä, joiden energiankulutus on hyvin pientä. Yrityksen ajoneuvoissa käytetään biodieseliä.

Tällä hetkellä kehitämme tuotantolinjojamme ergonomisempaan ja muutoinkin ketterämpään suuntaan. Pakkausmateriaalimme ovat kierrätettyjä ja pyrimme myös uusiokäyttämään niitä. Toimistommekin on käytännössä paperiton. Ainoat tulosteet syntyvät lähetystarrojen tulostamisesta. Yrityksen ensisijainen auto on EURO6 päästönormien mukainen. Lisäksi mainittakoon, että yrityksemme kaikkiin autoihin tankataan Neste MY uusiutuvaa dieseliä, joka pienentää autoilumme hiilijalanjälkeä jopa 90 %. Lisäksi seuraamme aktiivisesti hiilivapaan teräksen kehitystyötä Suomessa ja Ruotsissa, jonka edelläkävijänä on teräsyhtiö SSAB.

 

Vastuullisin terveisin,

Katja Kulmakorpi, Heinätin suunnittelija / Oy Equine Innovations Ltd

Ps. Tunnustuksena kotimaisuudesta Heinättimille on myönnetty Avainlippu -merkki.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Kohti unelmia - Heinätin Sport TEAM

Tuemme rohkeasti unelmiaan tavoittelevia henkilöitä. Alla esittäytyvät tukemamme urheilijat, jotka keskittyvät täysillä omaan tekemiseensä ja työskentelevät vahvalla pieteetillä tavoitteidensa saavuttamiseksi. Haluamme antaa tukemme samaa arvopohjaa jakaville henkilöille...

Terveyttä ja elämänlaatua – niin hevosille kuin tallinpitäjälle

Koivurinteen Issikkatilaa pyörittävä Kati Leppälahti hankki Heinättimet kuudelle islanninhevoselleen vuonna 2016, sillä islanninhevoset ovat äärimmäisen tehokkaita rehunkäyttäjiä ja niiden vyötärölinja pullahtaa herkästi, jos heinää tarjoillaan liikaa. ”Olen aina pyrkinyt järjes...

Heinätin vähentää heinähävikkiä – Kokemuksia hevosten ruokintalaitteesta

Larva-Jussilan tilalla Etelä-Pohjanmaalla hevosten hyvinvointi on aina ollut prioriteetti numero yksi. Viime syksynä tallin omistaja Riikka Takaneva alkoi miettiä, miten tallin arkirutiineja voisi helpottaa hevosten hyvinvoinnista tinkimättä. Kotimainen Heinätin-heinäautomaatti p...